O premieră consemnată la etapa zonală a ONSS de handbal feminin de la Ploiești, dar și o elevă de urmărit: Andrada Manea

Liceul Tehnologic Administrativ și de Sevicii ”Victor Slăvescu” Ploiești s-a calificat în premieră la un turneu final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, după ce a câștigat etapa zonală la handbal feminin. Echipa pregătită de profesor Mihaela Vintilescu a obținut ”biletele” de participare la faza finală, care va avea loc în luna mai la Vâlcea, în urma unui succes cu 37-18 în fața Liceului Teoretic Zimnicea. Partida a avut loc în Sala Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești.

”Este o tradiție a școlii noastre de a participa la competițiile Olimpiadei Sportului Școlar, cu rezultate bune și foarte bune atât la fete, cât și la băieți. Rezultatul de anul acesta este cel mai bun. Este prima echipă calificată la etapa națională, dar activitatea sportivă pe parcursul celor 15 ani de existență ai liceului cu profilul tehnologic este foarte bogată, cu rezultate foarte bune la multe ramuri sportive”, ne-a relatat profesorul Mihaela Vintilescu.

Andrada Manea a fost căpitanul și motorul echipei LT ”Victor Slăvescu”, fiind foarte eficientă în fața porții. Ea este elevă în clasa a 11-a, dar în paralel este și sportivă de performanță la Activ Plopeni, unul din centrele puternice de handbal la nivel de copii și juniori. Andrada Manea, care a evolueayă atât extremă cât și inter, și-a asumat rolul de lider al echipei la etapa zonală, având în vedere că Gabriela Petrache a fost accidentată și nu a putut juca. Interesant, căpitanul numărul 1 al formației este un posibil mare arbitru de handbal!

La calificarea Liceului pentru turneul final au mai contribuit: Mara Niță. Binaca Zecheru, Ana Maria  Militatu, Ana Filip, Alessandra Stanciu (practică baschet de performanță la CSS Ploiești), Nicoleta Ene, Monica Aldea și Roxi Ilie. Câteva dintre aceste fete au practicat la rândul lor handbal la nivel de performanță.

”La acest rezultat a contat dorința fetelor de a câștiga și a merge la etapa finală. S-au comportat ca o echipă adevărată, având în vedere că timpul pe care-l avem la dispoziție în cadrul programului de școală (o oră de educație fizică), nu ne permite o pregătire specială. De aceea, apreciez aportul antrenorilor în pregătirea fetelor de-a lungul anilor. Șansa noastră a fost mobilizarea, dăruirea exemplară pentru reușită”, a concluzionat Mihaela Vintilescu.

andrada manea
slavescu1